Direktlänk till inlägg 23 november 2009
Efter förfrågningar så lägger jag ut receptet på ananaspajen:
Ingredienser
Portioner: 6-8
150 g smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 ägg
2 dl lätt crème fraiche (eller crème fraiche)
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
500 g krossad ananas
Gör så här
Blanda samman smör, socker, vetemjöl och bakpulver till en deg. Tryck ut i en pajform, ca 24 cm i diameter.
Rör ihop ägget, lättcrème fraiche eller crème fraiche, socker och vaniljsocker. Blanda i avrunnen, krossad ananas.
Häll fyllningen i pajformen. Grädda i 175°C i mitten av ugnen i ca 40 minuter.
Servera pajen något avsvalnad med vaniljglass eller lättvispad grädde. Kanske med lite rom i.
Superenkelt och supergott! :)
Lycka till!
Nu är vi förlovade! Efter 6 år, två barn och gårdsköp så har vi äntligen förlovat oss! Jag gjorde slag i saken och frågade R på hans födelsedag. Han blev jätteglad, och tur var väl det. Man kan ju inte tacka nej till en present liksom. ;) Så nu går j...
Nu har vi vart på bvc-kontroll med Cornelia. På söndag är hon tre veckor och nu vägde hon 3780 gram och var 53 lång! Stora tjejen! ? ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 |
3 |
4 |
5 |
6 | 7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
|||
16 |
17 |
18 | 19 |
20 |
21 |
22 |
|||
23 | 24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 |
|||||||||
|