Malin Cecilia Oskarsson

Alla inlägg den 12 mars 2010

Av Malin - 12 mars 2010 09:39

Äntligen! Nu har mitt dåliga samvete över transporterna i bilen försvunnit. Gibson och Elvis har innan suttit lösa i bagageutrymmet, utan bilbur med bara ett transportgaller mellan bagagen och baksätet. Har haft väldigt dåligt samvete över att inte ha skaffat en godkänd bilbur åt dem, men det finns inte så många och de jag tittat på kostar ca 6000 kronor!


Så det har inte blivit av. Sedan läste jag av en slump på ett försäkringsbolags hemsida om reglerna för hur jag får lov att transportera min hund i bilen för att försäkringen skall gälla vid kollision. Det är hårda regler på detta ska ni veta, det räcker inte att hundburen i sig är krocktestad.

För om ni sätter in den i bagageutrymmet och förankrar i lastöglorna, så kan buren vid en kollision vara så hård att den tränger in genom baksätet framför och mosar den personen som sitter där istället.

Bilens deformationszon är alltså påverkad och då reagerar inte bilen som den ska vid en krock, och därmed kan du få svårt att få ut försäkring osv för det....


Summa summarum: Jag fick lite lätt panik när jag läste svart på vitt att bagegeutrymmet ingår i bilens deformationszon, därav åkte jag dagen efter jag kom hem från Thailand och köpte två KROCKTESTADE SVENSKA hundbilbälten för nästan 900 kr/st till Gibson och Elvis.


Numera sitter de i baksätet båda två och ser nöjda ut. :)

Matte är också väldigt nöjd. Nu får barnvagnen plats i bagaget med utan att jag behöver lösa det problemet sedan. Gött!

Ovido - Quiz & Flashcards