Malin Cecilia Oskarsson

Alla inlägg den 3 september 2010

Av Malin - 3 september 2010 08:38

Den 8:e juni kl 16:33 föddes våran lilla flicka Alicia, 47 cm lång och 2830 gram. Hon hade bråttom ut för hon var inte beräknad förrän den 27:e juni egentligen, men allting gick jättebra! Jag kunde inte ha önskat mig en bättre förlossning.


          


Vi var på mölndals sjukhus och alla som var med där ska ha ett stort tack, ni var jätteduktiga och jag kände mig trygg hos er. Särskilt tack till barnmorskan Charlotta Jansson som förlöste Alicia, hon var underbar!


Hon hade troligtvis legat lite klämd i magen för hennes högra ben låg i översträck (åt fel håll så att säga) när hon föddes, men bara efter ett par timmar så såg det mycket bättre ut. Barnläkare tittade på det och bedömde att vi för säkerhets skull skulle få en remiss till ortopeden på östra.

Där bestämdes att hon skulle få ett slags gips i en vecka för att hjälpa henne stödja benet rätt. Det blev återbesök och gips i ytterligare en vecka, men sedan bedömdes hon vara så bra att vi slapp mer gips efter det. Hon hade en stödskena som vi kunde ta på och av själva i en månad ungefär. Nu är hon fri från allt sådant, men vi kommer att följa upp henne under uppväxten så att det verkligen blir bra i framtiden också.



Hon har växt jättebra på de här tre månaderna som har gått, nu väger hon runt 4,5 kg och är en go och glad tös som inte gråter i onödan. Hon skrattar jätteofta, är vaken längre perioder, äter mer sällan, försöker härmas och formar munnen för att göra pruttljud och försöka prata, hon sprattlar och tränar på att stå i mammas och pappas knä och sitter redan i sittvagn för insatsen var trist och började bli lite trång på bredden. :) Hon använder alldeles för stora skor, föredrar nog tröst från mamma istället för från pappa, börjar likna mamma mer än pappa, använder stl 56-62 på kläderna och sover nästan hela nätterna, till och med i egen säng!


                         


Hon är helt underbar min lilla docka! Älskar henne så otroligt mycket! Nu har vi anmält oss till babysim som börjar v.41 tillsammans med kompisen Camilla och sonen Vilmer som är ungefär en månad äldre än Alicia. Vi ska även inviga öppna förskolan nästa fredag! Spännande!


Alicia och hundarna går jättefint ihop! Gibson och Elvis pussar henne gärna och mycket pussar blir det! Måste hejda dem efter en puss eller två för annars får hon ingen luft! Men de är så söta ihop, alla tre.



En av mina favoritbilder på tösen, liggandes på pappas bröst med miniplåstret på handen som ser gigantiskt ut efter blodprovet de tog på sjukhuset. :(

Nu vid tre månader är det ju dags för hennes första vaccination, en spruta i varje lår. Stackars gumman! Men det ska nog gå bra.


Vi har även köpt ett hus (eller ett fristående radhus kan man säga) som ligger i Gerrebacka. Det är ett relativt nybyggt område med "skolådor" som vi har köpt oss in i. Det är en bostadsrätt, 4 rum och kök på 96 kvm. Inte jättestort, men en bra början tror vi! Fin omgivning med närhet till skola, dagis och skogar! Toppen för små hundar och små barn. :)

Flyttlasset går den 17:e december, så det är ett tag tills dess. Men jag längtar!!!!


Idag är det fotografering som hägrar, Alicia skall fotas (om allt går som planerat) och lägenheten skall fotas för försäljning. Detta görs ju av ett proffs såklart; Ida Gelotte! :P

Mamma kommer över också för att hjälpa till. Det är en del kvar att städa, och sen ska alla grejer flyttas inför fotograferingen. Pust, det är en del att göra idag! Sedan ska jag även färga håret och eventuellt ska vi ta lite fina bilder ihop, jag och Alicia. Vi får se, vi får se... ;)


  

Ovido - Quiz & Flashcards