Malin Cecilia Oskarsson

Direktlänk till inlägg 22 mars 2012

...och sen kom Elvis!

Av Malin - 22 mars 2012 14:43

En viktig detalj som blev utelämnad i föregående inlägg var att efter ett par mejlkonversationer fram och tillbaka med kenneln så slutade hon att svara. Vi fortsatte att skicka mejl en tid med bilder och kort berätta hur det gick för Gibson, men utan någon som helst respons. Vi ringde ett antal gånger utan resultat, för att tillslut få informationen att Kennel Druvgården hade upphört!

Ägarinnan till kenneln gick inte heller att få tag på, inte ens som privatperson gick hon att hitta. Vi blev förbannade, hon hade i princip lurat oss!


När Gibson fyllt ett år var det dags för nästa portis att komma in i vår familj, denna gång från en underbar kennel i värmland; Kennel Aplicado. :)

Lille Elvis hade inte fått något namn när vi kontaktade kenneln och ville tinga en hanvalp. Vi fick massor av underbara valpbilder och på besöket i Kil så kände vi oss varmt välkomna och hundarna var otroliga!

Min valp, som kenneln faktiskt valde ut som förslag åt mig, fick namnet Aplicado Chuvada De Amor (portugisiska och betyder "skyfall av kärlek"). Det ösregnade den natten då de 10 valparna föddes, därför fick de alla portugisiska namn med regn i sig.


Jag bestämde mig ganska fort att min lilla valp (som var näst störst i kullen) skulle heta Elvis. Andra förslag var Alfons och Akilles, men tillslut bestämde jag mig för att Elvis passade bäst.

Vid andra besöket på kenneln så berättade vi om Gibson och hur besvikna vi blev när vi inte fick den responsen vi ville från kenneln, och hur hon sedan hade gått upp i rök. Då fick vi veta att Gibsons mamma, Tequila, hade ägts av kennel Aplicado, men på grund av ett fel på pälsen vid ögonen (pälsen växer inåt ögat och kan orsaka irritation) så rekommenderade veterinären att man inte skulle ta några valpar på henne (inget förbud alltså, utan en stark rekommendation). Aplicado valde då efter en tid att omplacera Tequila eftersom hon ändå inte kunde ingå i deras verksamhet och då träffade de ägarinnan till Druvgården. Då fanns såklart ingen kennel Druvgården och kvinnan lovade dyrt och heligt att hon inte skulle ta några valpar på Tequila utan enbart ha henne som sällskapshund.


Ett tag senare dök kennel Druvgården upp och visst var det samma Tequila som var mamma till dessa valparna. Så, i princip var det avelsförbud på Gibsons mamma, men det utfärdades aldrig något sådant utan stannade som en rekommendation. Och på grund av att det finns så fruktansvärt oärliga och falska människor som kvinnan som köpte Tequila (dessutom för en struntsumma eftersom hon inte var avelsduglig) så kom Gibson och hans syskon till. Vem vet hur många kullar hon tog på henne, men hon tjänade storkovan, den saken är säker! Jag kan bara önska att de andra kullarna och kullsyskonen mår bra och att Tequila har det bra där hon är nu, vart nu det är.

Gibson har haft en del småproblem med pälsen vid ögonen, men håller vi pälsen där kortklippt så är det inga bekymmer.


En lite rolig grej är att Elvis också är av typen vågig och inte lockig/krullig, men Elvis päls är mycket rakare och finare än Gibsons. Men enligt kunniga människor så har Gibson en mer korrekt pwd-päls än Elvis. Hårstråna ska vara lite strävare och gärna med lite vita hårstrån för de vita är ännu strävare, och detta skulle vara bättre mot vatten än Elvis fina, tunna päls som är alldeles mjuk och glansig. Har även märkt att Gibsons päls är otroligt tjock jämfört med Elvis päls!

Sedan är Gibson högre bak än fram, svansen för kort, trång bak, lång nos... detta är bara några utav utlåtandena vi fick på Gibsons första och enda utställning. Men, trots att han är en väldigt ful hund (med utställningsmått mätt) så är han för mig världens vackraste hund! Jämte Elvis då också förstås! :)


Elvis hade däremot en lite jobbigare hemresa till götet. Han var lite åksjuk, spydde ett antal gånger, kissade i bilen, kunde inte slappna av och skrek och ylade hela första timmen. Puh, där kände man sig ganska otillräcklig kan jag säga. Men, han har blivit bra trots en skakig start. Han och Gibson kommer jättebra överens nu, i början tyckte väl inte Gibson om Elvis så mycket utan tyckte mest att han var liten och besvärlig. Men skam den som ger sig, Elvis älskade Gibson från första stund och nu är de underbara ihop!


Skriver mer om Elvis i nästa inlägg, detta var mer ett tillägg till förra inlägget... om än ett långt sådant. ;)

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Malin - 14 november 2013 23:03

Hur länge är man egentligen nyinflyttad? Funderade på det idag på hundpromenaden. På vårt förra ställe bodde vi i nästan 3 år, och där var vi nyinflyttade i ca 2 år. Tills det kom så många nyare folk än oss till gatan att vi flyttades upp på listan o...

Av Malin - 14 oktober 2013 13:39


Efter en liten skön (?!?!!) bloggpaus med flyttkaos, nytt dagis å massa pussel så tänkte jag göra ett försök att återuppta bloggen å uppdatera med lite jämnare intervall. Återstår att se hur det går... Vi har bott i vårt nya hus i snart tre vecko...

Av Malin - 1 augusti 2013 22:51

Nu är vi förlovade! Efter 6 år, två barn och gårdsköp så har vi äntligen förlovat oss! Jag gjorde slag i saken och frågade R på hans födelsedag. Han blev jätteglad, och tur var väl det. Man kan ju inte tacka nej till en present liksom. ;) Så nu går j...

BVC

Av Malin - 11 juli 2013 15:11


Idag har vi vart på bvc för Cornelia. Nu väger hon 4260 gram och är 54 cm lång. Gud alltså, en månad gammal och växer jättemycket och ska träna på mage - redan!! Tiden rusar verkligen iväg med andra barnet. Ska försöka komma ihåg att skriva om hennes...

Av Malin - 28 juni 2013 14:18

Nu har vi vart på bvc-kontroll med Cornelia. På söndag är hon tre veckor och nu vägde hon 3780 gram och var 53 lång! Stora tjejen! ? ...

Ovido - Quiz & Flashcards