Malin Cecilia Oskarsson

Alla inlägg den 4 februari 2013

Av Malin - 4 februari 2013 08:43

Längtar som en tokig för tillfället efter bebis när man ser massa söta bebisfoton på FB. Blir ju helt varm i mammahjärtat och sugen på att hålla det där lilla lilla livet i famnen, snusa på bebisens huvud och bara gosa!


Å andra sidan får man väl passa på nu att riktigt njuta av den sista tiden som enbarnsförälder. I helgen var vi på Stadsmuseet och lekte i deras nya lokaler i Barnens museum. Alicia tyckte det var jätteroligt! Det fanns klätterväggar, rutschkana, gunga, torn, spårvagn, café, bygghörna mm. Även ett tillhörande fikarum där man fick äta medtagen fika.

Vi var där både lördag och söndag en sväng. På lördagen var vi där med dagiskompisen Vilmer o mamma Camilla. Jättekul, och fika efteråt och lite dans i Nordstan. Kunde inte blivit så mycket bättre!


På lördag kväll hade vi familjen Biörsson över på middag. Det blev grillat kött med potatis och rotfrukter i ugnen med bea-sås och en sallad. Mycket gott!

Därefter vankades det creme brulee och mello-festivalen – som för övrigt var helt värdelös! Förstår varför jag aldrig tittade på skiten när jag var själv. Grymt pinsamt dåligt!


På söndagen tog vi oss en tur till Stadsmuseet igen, denna gången med Robban och väl där träffade vi på några vänner till oss. Svårigheten med att ha liite för små barn är att man måste hela tiden ha uppsikt över dem och vara redo för eventuella knuffar, ramlingar eller annat. Därför känner man sig rätt osocial när man är mitt uppe i leken, men det får man ta! Efteråt åkte vi till Tildas vid Kville och åt sen lunch. Alicia skötte sig faktiskt riktigt bra och gav till och med servitrisen sin tallrik när hon kom för att duka av. Sötis!


Efter det var det hem för att hämta hundarna och vidare ut till mormor och morfar som skulle sitta barnvakt (och hundvakt) under tiden vi skulle på bio. Vi såg Django Unchained med Jennie o Mattias. Den var (förutom väldigt lång) rätt brutal emellanåt och jag satt och tittade bort vid vissa scener, men i det stora hela var den riktigt bra! Inte min typ av film, så har svårt för att säga att den var grym, men den var bra! Absolut sevärd!


Alicia har dessutom haft två dagar när hon inte sovit middag, och det har väl vart lite svårt och hon har haft en stoor dipp i humöret under en stund, men det verkar ändå fungera bättre för jag upplever att hon somnar lite tidigare och sover bättre på natten?

Ska nog be dem på dagis dra ner på sovtiden så att hon får sova en halvtimme istället för en timme. Så får vi se.


Vi har förresten även tagit bort pottan. Vi tyckte det var dags, då hon bara gick på den för att den stod framme. På övervåningen har vi aldrig haft potta och där går hon alltid på toaletten. Så vi ”kom på oss” själva och tog bort den. Kunde skett mycket tidigare men man blir så hemmablind.

Alicia kom och frågade efter den när hon upptäckte att den var borta, jag sa att vi lånat ut den till ett annat litet barn (bebis) som behövde den mera. Då vände hon på klacken, svarade ”okej” och gick och kissade på toaletten istället. Så svårt var det.


Nu är det bara sova middag och nappen kvar som ska bort… Mammas lilla stora hjärta!   

Ovido - Quiz & Flashcards