Malin Cecilia Oskarsson

Alla inlägg under december 2007

Av Malin - 12 december 2007 19:16

Den här veckan har Elvis varit med mig mycket på jobbet. Han sköter sig ganska bra faktiskt. Han är bättre i bilen, ibland. Och när han sitter i buren nere hos mig i garaget så är han lite skällig och ylar ibland och så. Men det ordnar sig nog i det långa loppet.


Häromdagen sprang Charlie och Elvis omkring i B-hallen (lagret på jobbet) och lekte och stojade. Det såg jätteroligt ut, ända tills Elvis stod på näsan och när han tittade upp igen så var halva ansiktet helt brunt av damm! Jaha, och en stund senare så var resten av kroppen också doppad i dammet. Trevligt, en dusch till helgen kanske?


Jag har noterat ännu en likhet mellan Gibson och Elvis; båda äter gräs! Nu har Elvis också börjat tugga mossa och jord och annat grönt. Nog för att sallad är nyttigt, men det är ganska irriterande när man ska ut och kissa och det enda han gör är att äta gräs. *morr* Detta var Gibson helt hysterisk med när han var liten. Han åt gräs när han kom ut och kissade när han kom in. Hoppas verkligen inte att Elvis tar efter detta.

Annars är de verkligen charmiga tillsammans. Elvis fjäskar som vanligt och Gibson håller sig i skinnet. Igår fick han två portisspel och sprang järnet runt och runt och runt ute på promenaden. Det är så härligt att se. =) Imorgon måste vi beställa tid för Gibson till frissan med. Får inte glömmas!


Idag fick jag en ny bil på jobbet. Splitter ny vw med baksäte och flak. =) Jättesnygg! Jag är så nöjd! Imorgon åker jag raka vägen till huveröds och köper en ihopfällbar hundbur. Tror att det kommer gå mycket lättare med bilåkningen när han känner att han har en trygg plats i bilen. Just nu känns bilen som en mindre husvagn. =S


Nu har Elvis börjat gny lite innan han ska kissa. Jättebra! Han gör det på jobbet iaf, hoppas bara att han börjar göra det hemma snart också. Han håller sig bra på jobbet med, så jag hoppas att det blir så hemma också.


Vi skulle egentligen träffa två vänner i helgen och ha lite julmys. Baka julgodis och dricka lite glögg och äta pepparkakor och så. Tänkte att Gibson och Elvis får komma med. Men vi får se hur det blir med det. Vi måste ha någonstans att vara först och främst. =) Annars får vi ta det nästa helg. Vi ska ju på julbord med jobbet på fredag med...


Mamma hittade en mus i Elvis mun häromdagen. (!) Hon fick skaka ut den för han vägrade släppa. Som tur var så hann han inte äta upp den innan hon fick syn på honom. Jäkla katt, som bara lägger sina byten överallt. Fy. Saken är den att nu hittar vi inte musen, så frågan är; vem har ätit upp den?


Hmm...


Jag kanske kan få sova med täcke inatt. Vad skönt det skulle vara! Tänk vad man uppskattar de små detaljerna numera. Att få sova med täcke, vilken lycka! I vanliga fall ligger jag fullt påklädd med byxor, tröja och tjocktröja över. Jag behöver bara stövla i skorna och jackan om det behövs och ut. Vad gott det skulle vara att få sova i bara underkläder en enda natt med täcke och få sova hur länge jag vill. Mmm.. det kanske jag kan få göra på fredag, efter julbordet. =)


Det är riktigt kallt ute nu så jag hoppas innerligt att det blir en lugn natt. Redan minusgrader, det bådar inte gott. Elvis ska med mig direkt till jobbet imorgon. Undra hur det kommer gå? Svårt att hålla kvar honom på golvet i den stora bilen. Men han kanske kan åka med pappa och Charlie. Äsch, det löser sig.


God kväll.

Av Malin - 9 december 2007 14:19

Nu äntligen fick jag lite tid att sätta mig här och skriva lite igen. Mycket har hänt känns det som. Alltid fullt hus här hemma numera. =)


I fredags så tog vi ut valparna på en kort biltur och gick upp i skogen med dem. De gjorde faktiskt ingen större grej av det hela, men det var jätteroligt att se dem klättra och skutta och ramla på näsan osv. =) Söligt var det också, som in i bänken! Men vi hade iallafall tur med vädret. Uppehåll och vindstilla. Elvis har fått så långa ben, och han prövade dem glatt över skogens alla stockar och stenar. Vi ska dit idag igen, skall åka om en stund. Han var så lerig när vi kom hem efter skogsturen så det blev en dusch för Elvis. Inte så uppskattat, men det behövdes kan jag lova!


Idag var jag ute med Gibson i skogen med. Han sprang av sig ordentligt och vi letade godis i träden och letade godis på backen och busade lite. =) Tror han tyckte det var kul att få komma ut på en längre tur nu. Äntligen var det hans tur. =)


Elvis gick hela vägen uppför trappan igår! Jag bar ner honom och bad honom att stanna nere. Icke. Upp igen! Jag efter och hämtade. Jag bar ner och han sprang upp. Flera gånger om! Satan vad snabb han har blivit, nu tar han trapporna på två röda sekunder! Tillslut fick jag stängt för trappan. Jobbigt att de har börjat traska upp nu, en sak till att tänka på. =) Haha. Hittade även Elvis med näsan i Charlies matpåse igår, i full färd med att få i sig så mycket han bara orkade. Maten står numera i sovrummet som inte längre används (fråga inte), och någon hade glömt att stänga för dörren. Jag lyfte upp honom och han rapade mig rätt i ansiktet. Han hade nog ätit ganska mycket. Kan säga som såhär att det behövdes ingen kvällsmat för hans del. =)


Ska ringa och beställa tid för Gibson till "frissan" med. Han behöver kammas ur ordentligt. Jag har insett att jag inte hinner med just nu, så jag behöver lite hjälp. Kanske ska man raka honom också... =)


Var ju på 20-årsfest igår. Jättetrevligt, kom hem vid tretiden och gick och lade mig i min EGEN säng. Jag sov som en prinsessa kan jag meddela! Ojojoj, och jag sov till halv tio med! Skönt som attan!


Nej, nu ska vi åka till skogs. =) Jag skriver mer när jag kommit tillbaka.

Tjing!



Hej igen. Nu har vi varit ute och rejsat i skogen igen. Det tar på krafterna, för de lade sig bums i bilen på väg hem och somnade. Då passade vi på att köra en lite längre sväng för att träna på att åka bil. Det gick jättebra, såklart, de var helt utslagna. =)


Imorgon blir det mera bilåkning för Elvis. Jag ska ha med honom i bilen på förmiddagen, så kan mamma ta över honom på eftermiddagen.

Nu är jag helt slut. Var ute med alla tre nyss, berättar om det och laddar upp lite nya bilder imorgon. Nu måste jag lägga mig.


Godnatt!

Av Malin - 6 december 2007 21:48

Japp. Gårdagens regnkaos var rena flippen. Elvis kissade inne, på med hans grejer och ut med honom på verandan. Tänkte att det var lika bra att ta med Charlie också, så jag tog på honom hans grejer och då hade Elvis börjat tugga på soporna utanför. Aja baja! Ut med dem. De börjar bli tunga att bära samtidigt så jag tänkte att jag bär ner dem en och en ner för trappan, men jag ville samtidigt inte släppa kopplena. Så ner med Elvis först, se till att Charlie inte följer efter och ramlar ner, upp igen och hämtade Charlie, möter Elvis på nervägen och han var ju såklart påväg upp igen.


Tillslut kom vi ut och fick gjort alla behov. Det spöregnade och när vi skulle in så rusade de in som två stormvindar. Fick tag i Elvis i sista sekund och Charlie sprang in och åt ur Gibsons matskål som korkat nog stod tillgänglig. Golvet blev pisseblött och när de väl var torkade och klara så for de runt som galningar så alla filtar och bäddar flög åt alla håll och kanter.


Puh, tur att denna perioden är övergående. =)

Av Malin - 5 december 2007 20:52

Nu är det kaos i mitt huvud. PEAB har gått ut med konvertibler, och jag tror att jag ska köpa ett antal. Jag kan tjäna ganska bra på det om jag har tur. Sedan har pappa bett mig fundera på min framtid, framförallt i PEAB. Om jag ska fortsätta, så har jag möjlighet att bli tjänsteman under pappa (han är min chef, och som det är nu har han ingen tjänsteman under sig vilket han behöver) och jag känner spontant att det skulle vara skitkul, men samtidigt är jag så mesig och grubblar på om jag verkligen skulle bli duktig på det? Om jag skulle tro på mig själv?


Efter jul kommer den nya bilen som vi har köpt på jobbet, och den ska jag ha hand om. Allt som gäller den bilen har jag ansvar för. Jag har fått många lovord ifrån de jag arbetar tillsammans med och det har jag hört genom pappa. Känns jätteroligt att andra tror på mig, speciellt som jag själv är lite tillbaka i det läget. Får ta mig en rejäl funderare över detta...


Nepp, nog om mig. =) Igår gick jag ut med Gibson på kvällspromenad, och vi övade jättemycket kontakt, och han var över förväntan bra. Vi körde lite inkallning, lite leta godis, lite sitt kvar, stanna, fot osv. Nyttigt för honom och för mig, vi behövde lite repetition båda två. =) Kändes kul att han sökte mer kontakt själv, och inte gick med nosen i backen hela tiden. Sen att vi var milslångt ifrån perfekt, men fortfarande framsteg! =)


Tänkte ta Elvis lite avsides imorgon och öva kontakt på lättast möjliga nivå. Lite namn-träning och så. Har gjort det litegrann men när man har två till puckon som stör så är det inte lätt att behålla koncentrationen. Han lystrar inte helt till sitt namn ännu, men det är på god väg. Har bivit mycket annan träning nu på sistone, som bil-åkning t.ex Och imorgon är det dags igen. Mamma börjar jobba kl.14 så då blir det jobbdags för Elvis. =)


Herre jesus, man märker tydligt att Gibson och Elvis är portisar. Elvis fjäskar nått så otroligt med Gibson så det är inte sant! Han viftar med hela kroppen och ska pussa på honom och klättra på honom och klema honom i ansiktet. =) Vet inte hur uppskattat det är egentligen, men Gibson är en tålmodig kille. Tycker att de kommer bra överens ändå. Men de mobbar Charlie lite, kanske för att han är fel färg... =P (två svarta och en röd) Gibson är rätt stöddig mot honom ibland, och så stöddig är han aldrig mot Elvis. Hmm...


Ett litet problem har dykt upp. Gibson hatar numera att bli lämnad ensam. Går man ut med valparna så skäller han och rusar till fönstret för att spana efter oss och ylar och är helt galen. Lite tråkigt. Jag förstår ju att han inte vill bli lämnad ensam, alla andra får ju gå med. Varför ska han vara inne helt själv? Det kan jag ju förstå, men han lär Elvis och Charlie ett felaktigt beteende, och det känns trist. Hur ska man göra? Kommer det att gå över eller måste man träna bort det igen på något sätt? Får rådfråga någon om detta.


När jag var ute med Gibson på lunchen idag så träffade jag en kvinna som blev överförtjust i Gibson. Första hon sa var "är hon en kungspudel?" (!). "Nej, HAN är en Portugisisk Vattenhund" svarade jag. =) Snygg öppning på konversationen, men hon var supertrevlig faktiskt, trots väldig brist på raskunskap. =) Vi stod och pratade en stund. Hon blev helt kär i honom och tyckte att han var jättemysig. Naaw, han ÄR jättemysig med.


Usch, nej nu får jag gå och lägga mig. Känns som om någon hällt all ölands sand i mina ögon. Har iaf. varit duktig idag och dammsugit och skakat alla filtar, och dessutom lagat mat! Ujujuj, nått kan man ha mig till. =) Haha. Kan berätta om mitt regnkaos imorgon. =)


Godnatt!

Av Malin - 3 december 2007 16:22

Idag hämtade jag Elvis vid tolv hemma. Mamma började inte jobba förrän på eftermiddagen, så jag (eller snarare han) slapp att komma med förrän tolv. Jag lade in en ren filt och handdukar att byta med om olyckan skulle vara framme (vilket jag visste att den skulle, förr eller senare), bajspåsar är bra att ha till mycket, papper, koppel, vatten osv. Mat hade jag med mig, men det kändes ganska osäkert att ge honom den p.g.a att den bara skulle komma upp igen.


Sagt och gjort, en kiss-och-bajs-paus innan start, sedan packade vi in oss i bilen. Jag hann knappt starta bilen förrän helvetet hade brutit lös. Han skrek för livet och ylade och försökte med all sin kraft att klättra upp från golvet och mot mitt knä. Jag hade satt fast kopplet under passagerarstolen och i hans halsband i hopp om att han inte skulle komma så långt, men blödig som jag är så hade jag gjort kopplet alldeles för långt. "Han måste ju iallafall kunna röra sig lite på golvet". Vad trött jag blir på mig själv.


Tillslut kom vi iallafall iväg och resan började väldigt högljutt, men sedan lade han sig faktiskt ner och somnade? En stund, för sedan svängde jag eller gjorde något annat sådant dumt och helvetet var löst igen. Det var en berg-och-dalbana med ligga, sitta, krypa, skälla, yla, gå runt i cirklar osv. Han testade allt! Tillslut kunde han inte hålla sig, fastän vi hade tänkt på att inte ge honom mat för nära avresan. Han spydde, 2 gånger allt som allt innan vi kom hem igen. En kvinna stannade med bilen när jag höll på att torka spya, och Elvis fick väldigt mycket beröm och pussar och klappar bara för att han fanns och var söt. Ja, alltid något bra med dagen iaf.


Nu ligger hjärtat och sover. Usch vad trött han måste vara. Han åt litegrann när vi kom hem, men sedan lade han sig och somnade. Stackars. Kan inte annat än att tycka synd om honom.


På tal om att tycka synd om, jag har nästan börjat tro att Gibson gått in i en mindre depression. (!) Han är sig inte riktigt lik måste jag säga, inga jättestora förändringar kanske, men han är inte lika glad som alltid annars, inte lika pigg som annars (förutom när han får vara med ute i trädgården och springa, då jävlar är det fullt ös). Tja, jag kanske inbillar mig, och jag försöker att ta hand om honom också, samtidigt som jag tar hand om Elvis. Och det kan jag säga, är inte det lättaste. Gibson var superlycklig när vi var på agilityn sist, men det var ju sista gången. =( Håller på att leta efter en ny kurs till honom.

Funderar på om jag skulle ta en lång, härlig promenad med bara Gibson senare när pappa kommer hem. Ska kolla om han har lust att passa Elvis en stund. Har lite dåligt samvete, fastän jag gosar med Gibson och leker med honom och kammar honom så känns det ändå som att jag försummar honom. Elvis är valp och valpar tar verkligen mycket tid. Samtidigt är jag lite rädd att försumma Elvis, för det är nu det är så viktigt att han får veta att det är jag som är hans ledare och att det är mig han ska vara med. Pränta in mina regler och allt sådant.


Ja, vem har sagt att livet är en dans på rosor? De lekte iallafall alla tre på trädgården vid lunch. Gibson fick superspel och de små försökte springa ifatt honom. Lite gulligt var det. =)

Ska äta nu och byta kläder så att jag är redo sen när pappa kommer.


God afton.

Av Malin - 2 december 2007 19:48

Idag fick de varsitt litet oxben för jag kände att jag behövde en paus, och tänkte att det kunde vara ett bra tidsfördriv för en stund. Men icke. Jag tittar till dem efter en stund och ser att Elvis inte har något ben. Charlie och Gibson ligger och tuggar men Elvis går runt och tigger ben av dem och letar liksom efter sitt eget. Jag tittar men hittar inte hans ben. Vart fasen kan det ha blivit av? Han kan ju omöjligt ha tuggat upp det redan? Eller?


En stund senare tittar jag till dem igen, och då kommer jag precis i tid för att se när Charlie lämnar sitt ben obevakat för ett ögonblick och "tjoff" så snodde Gibson det! Han var alltså tjuven! Nästan tre små ben tuggade han i sig helt själv, den gamen! Stackars valparna, de såg så olyckliga ut. Och Gibson var stenhård, morrade faktiskt när de kom i närheten. Dessa benen var iallafall mycket omtyckta. =) *lägga på minnet*


Åkte bil med Elvis idag. Åkte ut och tittade på hundbur till min jobbarbil. Den stackarn spydde två gånger, en gång på ditvägen och en gång på hemvägen. =( Han tyckte inte alls det var roligt att åka bil. Jag köpte inte heller någon bur, fick rådet att eftersom jag bara kan ha honom på passagerarsidan så vore det bäst om han kunde ligga vid fötterna på passagerarsidan. Sagt och gjort, på hemresan slapp han kattburen som han suttit och trängts i på ditresan, utan han låg på golvet. Eller skulle, iallafall.

Han försökte med hela sitt hjärta klättra upp i mitt knä, men icke! Tillslut, efter mycket om och men så kom vi iallafall hem, hela båda två. Mycket tjat och gnäll blev det. Jag hoppas innerligt att det ska gå vägen imorgon.


God kväll.

Av Malin - 1 december 2007 10:40

Sitter och funderar på hur jag ska göra med Elvis på måndag. Han ska ju åka med mig i bilen, men det är ingen kombi jag kör så jag funderar på hur jag ska ta med honom på säkrast sätt. Bilbälte finns ju för hundar men det kräver att han ligger/sitter stilla och det kan jag nog glömma. Det är han för liten för. Pappa föreslog att jag skulle ta kattens bur och sätta fast i bilen. Hmm. Den känns bara så instängd. Jag skulle må jätteilla i en sån när man inte kan se ut direkt. Men vad har jag för alternativ? Jag har tid att köpa något, men vad? Det måste ju få plats i framsätet eller på golvet på passagerarsidan. Någon som har något bra förslag? Elvis är väldigt liten så han får nog plats på de mesta ställena. =)

Vill bara att det ska vara krocksäkert. Gibsons kullsyster dog i en bilolycka, och det är så fruktansvärt tragiskt så jag vill gärna vara noga med det.


Jag tror att mina portisar "mobbar" Charlie. Iallafall känns det som att Gibson gör det ibland. Ute så springer han ifatt honom och trycker ner honom i backen ordentligt. Så fort Charlie rör sig så manglar Gibson ner honom och sen ligger Charlie på rygg med Gibson ståendes över honom med öppen mun runt Charlies hals. Sedan händer inget mer, så båda gör ju helt rätt. Men det räcker med en gång, sen är det bra. Då har Gibson gjort sin poäng. Vi säger ju såklart till Gibson när han håller på, stackars lilla Charlie vågar ju inte vara ute när Gibson bara trampar ner honom hela tiden.


Både Elvis och Charlie går numera i trapporna själva. =) Elvis började gå i trapporna (ute då) efter tre dagar hemma kanske. Och igår så började Charlie gå själv. De får gärna gå upp, men ner vågar jag inte. Tänk om han ramlar! Det är ändå en bit ner. Trappan har väl en sex trappsteg iallafall. Men det är jättekul att se Elvis skutta upp för trapporna. Han blir säkrare och säkrare för varje gång. =) I början tog han liksom ett skutt i taget och avvägde noga varje steg. Nu tar han sats och efter två trappsteg får han in rytmen och skuttar raskt upp för trappan. =)


Elvis måste även ha fått en väldigt tjock panna, för en klumpigare valp får man leta efter. =) När de leker jage inne så springer Charlie först, duckar under min säng och rusar vidare. Sedan kommer Elvis efter, men han duckar inte... PANG! Han ramlar baklänges, reser på sig utan ett ljud, skakar på sig och springer vidare. Nästa varv likadant igen, och igen, och igen. Ute springer Charlie runt hörnet på sandlådan, Elvis springer in i det. =) Alltså han är så himla klantig, men inte ett pip hör man från honom. Stentuff - eller bara en väldigt hård skalle. =) Haha.


Vi har köpt ett nyt foder till Gibson - igen. Han åt Nutro choice när han kom, men den var inte bra för hans mage, då bytte vi till Pro Plan. Det åt han ett tag, men sedan började han äta mindre och mindre och det kunde gå dagar innan han åt. Så då bytte vi till Royal Canin. Det har han ätit tills nu, och han är fortfarande dålig på att få i sig den mängd mat han ska ha per dag, även om man lurar i honom det när man är ute som godis osv. Så nu har vi köpt ett svenskt hundfoder med en hög proteinhalt som är till för väldigt aktiva hundar, hundar som behöver gå upp i vikt eller för hundar som är just kräsna för den här maten ska tydligen ha högre smaklighet. Så den ska vi börja testa på honom. Då behöver han inte äta så stora mängder per dag, så får vi se om han äter den.


Vi kan ju inte hålla på att byta hela tiden heller, för vi vet ju att portisar har lite svårt med maten. Så antingen äter han den här maten och är bra i magen och mår bra på den, eller så går vi nog tillbaka till Royal och så får han äta den. Det var absolut inget fel på maten funktionellt sätt. Det här svenska fodret är även det baserat på kyckling och det innehåller även omega-3 och omega-6 redan, så jag slipper lägga i det separat. Får se om det kan smaka. =)


Elvis lyssnar ganska bra på sitt namn nu faktiskt. =) Jätteroligt är det. Han kan det ju inte helt än, men det är på väg. Öva, öva, öva! Elvis börjar även få "ögonbryn" och så har han ett huvud som en cockerspaniel. Smalt och högt. =) Jättegulligt. Om man jämför honom med hans kullsyster Thyra så ser hon ut att ha dubbelt så mkt päls som Elvis. =) Konstigt.


Nu ska jag titta lite på lägenhet. =)

Tjing!

Ovido - Quiz & Flashcards